Ριζότο με σπαράγγια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Rizoto me sparaggia

Υλικά

  • 1,5 κιλό σπαράγγια
  • 3 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1 ½ φλ. νερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. ρύζι για ριζότο
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 1 φλ. τυρί Parmigiano-Reggiano
  • ¼ φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. φρέσκο πιπέρι

Διαδικασία

Βάζουμε 1 φλ. σπαράγγια και 1 φλ. ζωμό κοτόπουλου στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πουρές.

Ρίχνουμε τον πουρέ με τον υπόλοιπο ζωμό και το 1 ½ φλ. νερό σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να πάρει μια πρώτη βράση (δεν το βράζουμε). Το αφήνουμε ζεστό σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Βάζουμε το βούτυρο τ. Κερκύρας σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα και το λιώνουμε, σε μεσαία θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.

Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε για 1 λεπτό.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί και το ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως.

Προσθέτουμε ½ φλ. ζωμό κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, προσθέτουμε ½ φλ. πουρέ που έχουμε ζεστάνει στο άλλο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο πούρες. Ανακατεύουμε καλά κάθε φορά που προσθέτουμε καινούργιο υλικό.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα σπαράγγια και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά.

Στο τέλος, βάζουμε ¾ φλ. τυρί, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε ένα μπολ, προσθέτοντας το υπόλοιπο τυρί.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βούτυρο Ζωμός (κότας) Κρασί (λευκό) Κρέμα γάλακτος Κρεμμύδι Νερό Παρμεζάνα Πιπέρι (Μαύρο) Ρύζι (για ριζότο) Σπαράγγια

Σχετικές Συνταγές