Ανοιξιάτικη σαλάτα με αβγά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
Για τη σαλάτα:
- 3-4 βραστά αβγά, κομμένα στα τέσσερα
- ½ αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- 12 κόκκινα ντοματίνια, κομμένα στα δύο
- 5 φλ. μαρούλι (περίπου 1 κιλό), πλυμένα
- 3 κ.σ. κόκκινα κρεμμύδια τουρσί
- 3 κ.σ. ραπανάκι τουρσί
- 2 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
Για τη βινεγκρέτ:
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- ¼ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρέσκο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα αβγά για 12 περίπου λεπτά και στη συνέχεια τα βάζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό για 1 λεπτό. Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε στα τέσσερα και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν τραγανές. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη βινεγκρέτ:
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το ξύδι, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, προσθέτουμε το μαρούλι, το αβοκάντο, την ντομάτα, το μπέικον, το τουρσί κρεμμυδιού και το ραπανάκι τουρσί.
Περιχύνουμε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε τα αβγά και σερβίρουμε.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά
Αβοκάντο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Κρεμμύδι τουρσί (κόκκινο)
Μαρούλι
Μουστάρδα (Ντιζόν)
Μπέικον
Ντοματίνια
Ξύδι
Πιπέρι (Μαύρο)
Ραπανάκια τουρσί