Τάρτα σοκολάτας με καφέ, κόκκινο πιπέρι και σαντιγύ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
Tarta sokolatas me kafe kokkino piperi kai santigy

Υλικά

Για τη βάση:

  • 1 ½ κούπα μπισκότα τύπου digestive, σπασμένα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ασπράδι αβγού
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:

  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
  • 1 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. κόκκους στιγμιαίου espresso
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 μεγάλο κρόκο αβγού
  • 1 3/4 κούπες γάλα 2%
  • 60 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη

Για τη γαρνιτούρα:

  • 1 ½ κούπα σαντιγύ 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Για τη βάση:

Κρατάμε 1 κ.σ. μπισκότο για το τέλος, για γαρνίρισμα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μπισκότο, 2 κ.σ. ζάχαρη, κανέλα και το 1/8 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ασπράδι αβγού και το βούτυρο.

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα (23εκ.) και πιέζουμε το μπισκότο στη βάση και τα πλαϊνά της. Ψήνουμε στους 200C για 9 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ελαφρά.

Βγάζουμε και αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.

Για τη γέμιση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τον ανθό αραβοσίτου, το κακάο, του κόκκους espresso, το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι, το αβγό, τον κρόκο αβγού και χτυπάμε με το σύρμα.

Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μεσαίου μεγέθους σε μέτρια φωτιά. Προσέχουμε να μη βράσει.

Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα στο μείγμα του αβγού, χτυπώντας με το σύρμα.

Ρίχνουμε το μείγμα (γάλα και αβγό) στο κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας συνεχώς.

 Αφαιρούμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς.

Γεμίζουμε ένα μεγαλύτερο μπολ με παγωμένο νερό (και παγάκια) και βάζουμε μέσα το κατσαρολάκι, για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα στη βάση μπισκότου και καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Μετά από 3 ώρες, αφαιρούμε τη διαφανή μεμβράνη, απλώνουμε σαντιγύ, γαρνίρουμε με το τριμμένο μπισκότο που έχουμε κρατήσει και σερβίρουμε. 

Σχετικές Συνταγές