Ψητά σπαράγγια με φάβα και μανιτάρια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Psita sparaggia me fava kai manitaria

Υλικά

  • ½  φλ. νερό
  • 15 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 φλ. φρέσκια φάβα
  • 1 ½  κιλό σπαράγγια, κομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 2 κ.γ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βράζουμε ½  φλ. νερό σε μικρή κατσαρόλα.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια κι αφού βράσουν, αφαιρούμε από τη φωτιά.

Τοποθετούμε το κρεμμύδι σε ένα μικρό μπολ και προσθέτουμε ξύδι.

Αφήνουμε το μείγμα στο μπολ για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.

Προσθέτουμε τη φάβα σε μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι με βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει τραγανή, περίπου για 2 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζουμε.

Ξεπλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε ξανά.

Αφαιρούμε τον εξωτερικό φλοιό της φάβας και τη μεταφέρουμε σε ένα μέτριου μεγέθους μπολ.

Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε μεγάλο φύλλο ψησίματος.

Αλείφουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε τα σπαράγγια μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Στη συνέχεια, τα σωτάρουμε σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το μείγμα κρεμμυδιού και τα αφήνουμε για ακόμα 2 λεπτά να σιγοβράζουν.

Προσθέτουμε τη φάβα και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το θυμάρι.

Ψήνουμε το μείγμα φάβας –μανιταριών και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τη φάβα και τα μανιτάρια και σερβίρουμε. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελαιόλαδο Θυμάρι (φρέσκο) Κρεμμύδι Μανιτάρια Νερό Ξύδι Σπαράγγια Φάβα

Σχετικές Συνταγές