Φασολάκια γιαχνί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Fasolakia giachni

Υλικά

  • 1250 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 750 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 

Διαδικασία

Πλένουμε καλά τα φασολάκια, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να γίνουν τρυφερά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μια πρέζα ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν.

Προσθέτουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε καλά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και οι περισσότεροι οι χυμοί να έχουν εξατμιστεί. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος μπορεί να χρειασθεί να προσθέσουμε ζεστό νερό.

Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα φασολάκια γιαχνί ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούμε να συνοδέψουμε τα φασολάκια με φέτα και ελιές Καλαμών. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Ζάχαρη Κρεμμύδι Μαϊντανός Ντομάτες Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Φασολάκια (πράσινα)

Σχετικές Συνταγές