Τραγανά καλαμαράκια με πάπρικα και ρίγανη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
Tragana kalamarakia me paprika kai rigani

Υλικά

  • 700 γρ. καλαμάρια
  • 100 γρ. αλεύρι για ψωμί
  • 50 γρ. αλεύρι σιμιγδαλένιο
  • 1 κ.σ. πιπέρι, αλεσμένο
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • ½ κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
     

Διαδικασία

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ. περίπου. Βάζουμε τις ροδέλες πάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει επιπλέον υγρά.

Σε μια σακούλα που κλείνει ή ένα τάπερ βάζουμε τα αλεύρια, το αλατοπίπερο, την πάπρικα και τη ρίγανη, προσθέτουμε και λίγες - λίγες ροδέλες καλαμάρι και κουνάμε για να καλυφτούν οι ροδέλες.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι για να τηγανίσουμε τα καλαμαράκια. Όταν ζεσταθεί καλά, τηγανίζουμε τα καλαμαράκια λίγα - λίγα, για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Τα αφαιρούμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας, αφήνοντάς τα να στεγνώσουν για 1 - 2 λεπτά.
 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλεύρι (για ψωμί) Αλεύρι (σιμιγδαλένιο) Καλαμάρια Λάδι φυτικό Πάπρικα Πιπέρι (Μαύρο) Ρίγανη

Σχετικές Συνταγές