Πιπεράτα σπαγγέτι με δυο τυριά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
Piperata spaghetti me dyo tyria

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • Aλάτι χοντρό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα τριμμένο πεκορίνο
  • ¾ κούπας τριμμένο τυρί Cacio de Roma
  • 2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και αφήνουμε να βράσουν αλ ντέντε, 8 λεπτά.

Σουρώνουμε και κρατάμε 1 κούπα από το νερό της κατσαρόλας.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το πιπέρι και αφήνουμε για 1-2 λεπτά και κατόπιν βάζουμε στο τηγάνι ¾ κούπας από το νερό από τα μακαρόνια που έχουμε κρατήσει. Αφήνουμε να βράσει.

Μεταφέρουμε το σπαγγέτι στο τηγάνι και το απλώνουμε.

Πασπαλίζουμε με τα τυριά και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να γίνουν κρεμώδη, για 2 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και το νερό από την κούπα που απομένει.

Σερβίρουμε σε 4 πιάτα και προσθέτουμε και λίγο τριμμένο τυρί και πιπέρι αν χρειάζεται. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Ελαιόλαδο Ζυμαρικό (spaghetti - σπαγγέτι) Πεκορίνο (Αμφιλοχίας) Πιπέρι (Μαύρο) Τυρί (Cacio de Roma)

Σχετικές Συνταγές