Πικάντικες μπάμιες με ρεβίθια, κάρυ και τζίντζερ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Pikantikes_mpamies me revithia curry kai ginger

Υλικά

  • 2 πακέτα κατεψυγμένες μπάμιες
  • 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ αποφλοιωμένο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
  • 400 γρ. ντομάτες,  ψιλοκομμένες ( διατηρούμε το χυμό τους)
  • 500 γρ. ρεβίθια, στραγγισμένα (2 φλ.)
  • 2/3 φλ. νερό
  • ¾  κ.γ. αλάτι
  • ¼  κ.γ. μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά (αλλά να μην καπνίσει).

Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρυ σε σκόνη, ανακατεύοντας για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες με το χυμό τους, τα ρεβίθια και το νερό και βράζουμε, χωρίς να βάλουμε καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 3 λεπτά.

Ρίχνουμε τις μπάμιες, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι οι μπάμιες να είναι τρυφερές. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Κάρυ Κρεμμύδι Μπάμιες (κατεψυγμένες) Νερό Ντομάτες Πιπέρι (Μαύρο) Ρεβίθια Σκόρδο Τζίντζερ

Σχετικές Συνταγές