Κοτόπουλο με ντοματίνια, κάπαρη, ελιές και κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
- 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλο, ξεκοκαλισμένα
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 20 ντοματίνια, κομμένα στα δυο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. κάπαρη
- 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
- 1 κ. σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 κ. γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διαδικασία
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και όταν αρχίζει να ροδίζει ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τα ντοματίνια, το σκόρδο και τις ελιές .
Μόλις τσιγαριστούν και τα λαχανικά, σβήνουμε με το κρασί και μετά από λίγο προσθέτουμε τον πελτέ, την κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο, τα μυρωδικά, την πάπρικα, το μέλι και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Ελιές (Μαύρες)
Θυμάρι (φρέσκο)
Κάπαρη
Κοτόπουλο (μπούτι)
Κρασί (λευκό)
Κρεμμυδάκια φρέσκα
Κρεμμύδι
Μέλι
Ντοματίνια
Ξύδι (κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο)
Πάπρικα (καπνιστή)
Πιπέρι (Μαύρο)
Ρίγανη (φρέσκια)
Σκόρδο