Βακαλάος πλακί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Vakalaos plaki

Υλικά

  • 1 ½  κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, κομμένο στα 4 ή 6
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 14 πάτοι αγκινάρας
  • 2 φλ. ντοματίνια
  • ½ φλ. ελιές
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. μαραθόσπορο
  • 4 ½ κ.σ. κάπαρη
  • 4 ½ κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ φλ. χυμό πορτοκάλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230C και αλείφουμε το ταψί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε τις αγκινάρες, τα ντοματίνια, τις ελιές, την κομμένη πιπεριά, το σκόρδο και το μαραθόσπορο στο ταψί και τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα βακαλάου.

Τέλος, χύνουμε από πάνω το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκάλι, την κάπαρη και αλατοπιπερώνουμε.

Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και το ψάρι να τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι.

Συνοδεύουμε τον μπακαλιάρο με με ρύζι, μακαρόνια, πατάτες ή πράσινη σαλάτα.

Σχετικές Συνταγές