Σαλάτα με φασολάκια, ελιές και μουστάρδα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
Salata me fasolakia elies kai moustarda

Υλικά

  • 220 γρ. φασολάκια
  • 1/3 κούπας κομμένες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κούπα καλαμπόκι 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξύδι
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Ανακατεύουμε τις ελιές, τα ντοματίνια, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, το ξύδι, τη μουστάρδα και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και δοκιμάζουμε.

Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα φασολάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν ζωντανά και κάπως μαλακά, αλλά τραγανά.

Σουρώνουμε τα φασολάκια και αμέσως τα βάζουμε σε παγωμένο νερό – σουρώνουμε και πάλι και στεγνώνουμε.

Ρίχνουμε τα φασολάκια στο μπολ με τα υλικά (βήμα 1) και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελαιόλαδο Ελιές (Καλαμών) Ζάχαρη Καλαμπόκι Κρεμμύδι Μουστάρδα (Ντιζόν) Ντοματίνια Ξύδι (κόκκινο) Φασολάκια (πράσινα)

Σχετικές Συνταγές