Λαγάνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Lagana

Υλικά

  • 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • ¼ κούπας ζάχαρη
  • 7-8 κούπες αλεύρι για ψωμί
  • 2 ¼ κούπες ζεστό νερό
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 5 κ.σ. φυτικό λάδι
  • σουσάμι για πασπάλισμα
     

Διαδικασία

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ¼ κούπας αλεύρι στο ζεστό νερό.

Καλύπτουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βγάζει φούσκες.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ βάζουμε τις 7 κούπες αλεύρι και το αλάτι.

Κάνουμε μια γούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το λάδι και το μείγμα της μαγιάς.

Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Βάζουμε τη ζύμη σε έναν αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά, μέχρι η ζύμη να είναι απαλή και να μην κολλάει στα χέρια. Την κάνουμε μπάλα, την αλείφουμε με λάδι και αφήνουμε να φουσκώσει σε ένα καλυμμένο μπολ για δύο ώρες.

Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και ζυμώνουμε και πάλι για 6-7 λεπτά. Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και με έναν πλάστη ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε οβάλ σχήμα και το βάζουμε σε δύο λαδωμένα ελαφρά ταψιά.

Αλείφουμε με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν οι λαγάνες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 C.

Με το δάχτυλο κάνουμε μικρά βαθουλώματα στις λαγάνες.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλεύρι (για ψωμί) Ζάχαρη Λάδι φυτικό Μαγιά στιγμής (ξηρή) Νερό Σουσάμι

Σχετικές Συνταγές