Περσικό πιλάφι με καστανό ρύζι και κοτόπουλο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Persiko pilafi me kastano ryzi kai kotopoylo

Υλικά

  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
  • 1 ½ φλ. καστανό ρύζι για πιλάφι, parboiled 10΄
  • 1 ½ φλ. ζωμό κότας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. ξερά βερίκοκα, μουλιασμένα σε μπράντυ
  • 1 πορτοκάλι, το ξύσμα (στο χοντρό τρίφτη)
  • ½ φλ τσ. ρεβύθια, βρασμένα
  • ½ ρόδι, τους σπόρους
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • μερικούς σπόρους καρδάμωμο (κακουλέ)
  • 4-5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι 

Διαδικασία

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο.

Τρίβουμε καλά το κοτόπουλο με το μίγμα πάπρικας και κανέλας και λίγο αλάτι.

Στη συνέχεια, κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με καπάκι.

Σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου γύρω στα 5', ανακατεύοντας.

Τα αφαιρούμε από το σκεύος, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.

Προσθέτουμε το ρύζι, τα βρασμένα ρεβύθια και ανακατεύουμε μισό λεπτό, κατόπιν το ζωμό, τα βερίκοκα, ψιλοκομμένα, και το καρδάμωμο. Αφήνουμε να βράσει μισοσκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά.

Ελέγχουμε το αλάτι, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πιεί το ζουμί του.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ρόδι.

 

Σχετικές Συνταγές