Φάβα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Fava

Υλικά

  • 1 ¾ κούπας φάβα
  • 4 1/3 κούπες νερό
  • 1 κ.σ. θαλασσινό αλάτι
  • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο + επιπλέον, για γαρνιτούρα
  • κάπαρη, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Βάζουμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα και καλύπτουμε με νερό.

Φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει.

Σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά.

Σε μια χύτρα ταχύτητος, προσθέτουμε τις 4 1/3 κούπες νερό και τη φάβα.

Βράζουμε και καλύπτουμε με το καπάκι.

Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.

Βάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μπλέντερ και το κάνουμε πουρέ.

Επιστέφουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και αλάτι.

Μαγειρεύουμε χωρίς το καπάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να γίνει η φάβα κρεμώδης, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.

Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου με γαρνιτούρα κάπαρη και λίγο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Κάπαρη Νερό Φάβα

Σχετικές Συνταγές