Φτερούγες ή μπουτάκια από κοτόπουλο με σάλτσα από ταχίνι

Υλικά
- 15-17 φτερούγες ή μπουτάκια κοτόπουλου
- 4 σκ. σκόρδο λιωμένες
- 1 λεμόνι (το χυμό)
- 2 κ.κ. πάπρικα (καυτερή ή μέτρια)
- 1 κ.κ. κύμινο σε σκόνη
- 5-6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 150 γρ. ταχίνι
- 1 σκ. σκόρδο λιωμένη
- Χυμός από μισό λεμόνι
- Πιπέρι Καγιέν, αλάτι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε. Τα τρίβουμε με την πάπρικα και το κύμινο. Χτυπάμε σ' ένα μπολ το λεμόνι με το λάδι, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο. Σκεπάζουμε το κοτόπουλο με το λαδολέμονο και το αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 1 ώρα. Ψήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε προθερμασμένο γκριλ περίπου 20 λεπτά (αν είναι μπουτάκια, λίγο περισσότερο), γυρίζοντάς τα, μέχρι να κοκκινίσουν και να μαυρίσουν ελαφρά απέξω (ιδανικά, στα κάρβουνα). Τα σερβίρουμε ζεστά, με λίγες κουταλιές από σάλτσα ταχινιού.
Σάλτσα από ταχίνι. Πιέζουμε με πιρούνι το λιωμένο σκόρδο με το πιπέρι καγιέν και αλάτι, να αναμειχθούν. Προσθέτουμε το ταχίνι λίγο λίγο, ανακατεύοντας με το πιρούνι, και στο τέλος αραιώνουμε με το χυμό λεμονιού, ώστε να γίνει μια σάλτσα ομοιογενής.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ