Brownies με σάλτσα καραμέλας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 16
Brownies me saltsa karamelas

Υλικά

  • 1 κούπα βούτυρο (και λίγο επιπλέον για βουτύρωμα του ταψιού)
  • 140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • ¼ κούπας κακάο σε σκόνη
  • 2 κούπες ζάχαρη ψιλή
  • 1 κ.σ. βανίλια
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 ¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. σάλτσα καραμέλας (dulce de leche)
  • Ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα
  • Καρύδια και παγωτό βανίλια (προαιρετικά για σερβίρισμα)

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 20χ20 εκ. (ανάλογα με το ταψί τα brownies θα βγουν πιο λεπτά ή πιο παχιά).

Σε ένα μετρίου μεγέθους κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και μετά τα αυγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε το μείγμα (θα είναι πολύ πηκτό) στο ταψί.

Βάζουμε τη σάλτσα καραμέλας σε ένα γυάλινο μπολ. Τη ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30-45 δευτερόλεπτα.

Κατόπιν, αφήνουμε να πέσουν μεγάλες κουταλιές σάλτσας στο μείγμα που έχουμε το ταψί και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ανακατεύουμε (σα να χαράζουμε μαλακά) το μείγμα.

Ψήνουμε για 40 λεπτά και ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Αν τα brownies είναι πολύ ρευστά, ψήνουμε για άλλα 10 με 15 λεπτά, προσέχοντας όμως να μην καούν οι γωνίες.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και λίγα καρύδια και σερβίρουμε με τη συνοδεία παγωτού βανίλια.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βανίλια Βούτυρο Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Κακάο Καραμέλα (σάλτσα) Σοκολάτα (μαύρη)

Σχετικές Συνταγές