Γαρίδες σαγανάκι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Garides saganaki

Υλικά

  • 12 μεγάλες γαρίδες με τις ουρές τους, καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού (1+1)
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 
  • 1 κ.σ. μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 5 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά χωρίς κουκούτσια, πολτοποιημένη
  • ½ φλ λευκό κρασί
  • ½ φλ φέτα, τριμμένη
  • Φρέσκο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ, βάζουμε τις γαρίδες, περιχύνουμε με 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.

Ζεσταίνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τον μάραθο, το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν (3-5 λεπτά).

Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Βάζουμε τις γαρίδες πάνω από το μείγμα στο σχαροτήγανο, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες ροζ.

Αφαιρούμε από τη φωτιά το σχαροτήγανο.

Μεταφέρουμε τις γαρίδες μόνο σε ένα πιάτο.

Προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, τη φέτα και το πιπέρι στο σχαροτήγανο και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί, περίπου για 1 λεπτό.

Σερβίρουμε με τις γαρίδες πάνω από το μείγμα του τυριού. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Γαρίδες Ελαιόλαδο Κρασί (λευκό) Κρεμμύδι Λεμόνια (χυμός) Μάραθος Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (καυτερή) Φέτα

Σχετικές Συνταγές