Σοκολατένια pavlova με φράουλες και κρέμα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8
Sokolatenia pavlova me fraoules kai krema

Υλικά

Για την pavlova

  • 5 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα κρεμόριο (κρέμα ταρτάρ)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ¼ φλ. ζάχαρη
  • 5 κ.σ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 60 γρ. γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη

Για τη γαρνιτούρα

  • 1 ½  φλ. πλούσια κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • ½  φλ. ξινή κρέμα 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. + 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 3 φλ. φράουλες κομμένες στη μέση 

Διαδικασία

Για την pavlova

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150C.

Στρώνουμε μία επιφάνεια με φύλλο ψησίματος.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών, την πρέζα κρεμόριου και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι η κρέμα να γίνει αφρώδης, περίπου 2 για λεπτά.

Τμηματικά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε για περίπου 3 λεπτά.

Συνεχίζούμε το χτύπημα μέχρι η κρέμα να σφίξει και να αποκτήσει σφιχτή και γυαλιστερή υφή, για περίπου 3 λεπτά ακόμα.

Κοσκινίζουμε τη σκόνη κακάο πάνω από το λευκό μίγμα των αυγών και πασπαλίζουμε με την τεμαχισμένη σοκολάτα.

Απλώνουμε τη μαρέγκα, δημιουργώντας έναν κύκλο, πάνω στο έτοιμο φύλλο ψησίματος, κάνοντας μία τρύπα στο κέντρο.

Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 100C και ψήνουμε μέχρι το μείγμα να σφίξει και να γίνει ξηρό, περίπου για 2 ώρες.

Στη συνέχεια, κλείνουμε το φούρνο και ανοίγουμε την πόρτα ελαφρώς, αφήνοντας τη μαρέγκα μας να παγώσει μέσα στο φούρνο, περίπου για 3 ώρες.

Αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος, καθώς μεταφέρουμε την μαρέγκα σε μία πιατέλα.

Για τη γαρνιτούρα

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), τη ξινή κρέμα, τη βανίλια και τις 2 κ.σ. ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά.

Ανακατεύουμε τις φράουλες με την υπόλοιπη ζάχαρη (1 κ.γ.).

Γαρνίρουμε την pavlova με τη σαντιγύ και φράουλες.

 

Σχετικές Συνταγές