Σαλάτα με ψημένο παντζάρι και φέτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2
Salata me psimeno pantzari kai feta

Υλικά

  • 1 μέτριο παντζάρι
  • 50 γρ. σπανάκι baby
  • ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 75 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • ¼  φλ. καρύδια, ελαφρά φρυγανισμένα
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. μουστάρδα Dijon

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Πλένουμε τα παντζάρια και τα στραγγίζουμε.

Στη συνέχεια, τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.

Τα αφήνουμε να παγώσουν για 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Φορώντας γάντια, ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια (περίπου 2 εκατοστών).

Σε ένα μπολ, βάζουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι, τη φέτα, τα καρύδια και τα παντζάρια και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι και τη μουστάρδα σε ένα βάζο με βιδωτό καπάκι για να ανακατέψουμε με ασφάλεια και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφού το ανακινήσουμε καλά, περιχύνουμε τη σαλάτα μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελαιόλαδο Καρύδια Κρεμμύδι (κόκκινο) Μουστάρδα (Ντιζόν) Παντζάρια Πορτοκάλι (χυμός) Σπανάκι (baby) Φέτα

Σχετικές Συνταγές