Στρείδια με σάλτσα σαμπάνιας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2
Stridia me saltsa sampanias

Υλικά

  • 125ml (½ φλ.) σαμπάνια ή αφρώδη οίνο λευκό
  • 1 κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
  • 125ml (½ φλ.) κρέμα γάλακτος
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι
  • 12 (1 δωδεκάδα) στρείδια, (στο μισό κέλυφος)
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο

Διαδικασία

Τοποθετούμε τη σαμπάνια και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν.

Χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σιγοβράσουν για 3-5 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί η σάλτσα κατά το ήμισυ.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.

Σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ και η σάλτσα να είναι παχύρρευστη και κρεμώδης.

Προθερμαίνουμε το γκριλ.

Ρίχνουμε χοντρό αλάτι σε δύο μικρά ταψάκια ή αντίστοιχα σκευή που μπορούν να μπουν στο φούρνο.

Βάζουμε τα στρείδια πάνω στο χοντρό αλάτι.

Ρίχνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω στα στρείδια και τα μαγειρεύομε στο γκριλ για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 2 λεπτά και τα πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο πριν σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Κρασί (λευκό αφρώδες) Κρέμα γάλακτος Κρεμμύδι (εσαλότ) Πιπέρι (Μαύρο) Σαμπάνια Στρείδια Σχοινόπρασο

Σχετικές Συνταγές