Ριζότο αλά Milanese

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Rizoto ala milanese

Υλικά

  • 6 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. σαφράν
  • 3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 μικρά κίτρινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 φλ. καστανό ρύζι για ριζότο, parboiled 10΄
  • 1 φλ. λευκό κρασί ξηρό
  • ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το ζωμό κοτόπουλου και το σαφράν σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, και το διατηρούμε ζεστό.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα άλλο κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 4 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το καστανό ρύζι, για 4 ακόμα λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί, για άλλα 2 λεπτά.

Προσθέτουμε στη συνέχεια το ½  φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε περίπου 2 λεπτά ακόμα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, προσθέτοντας ½  φλιτζάνι κάθε φορά, μέχρι να απορροφηθεί και το ρύζι να είναι τρυφερό και κρεμώδες. 

Τέλος πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βούτυρο (ανάλατο) Ζωμός (κότας) Κρασί (λευκό) Κρεμμύδι (κίτρινο) Παρμεζάνα Πιπέρι (Μαύρο) Ρύζι (καστανό) Σαφράν

Σχετικές Συνταγές