Cheesecake Φράουλας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12
Cheesecake fraoulas

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • 1 κλωνάρι βανίλια
  • 600 γρ. μαλακό τυρί
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 230 ml κρέμα γάλακτος

Για το topping

  • 400 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
  • 25 γρ. ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Για τη βάση:

Βουτυρώνουμε και «ντύνουμε» με χαρτί ψησίματος το ταψί μας.

Βάζουμε τα μπισκότα σε μία πλαστική σακούλα και τα σπάμε με τη βοήθεια ενός πλάστη.

Μεταφέρουμε τα θρυμματισμένο μπισκότα σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι τα θρυμματισμένα μπισκότα να είναι πλήρως επικαλυμμένα.

Τα ρίχνουμε στη βουτυρωμένη φόρμα και τα πιέζουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ομοιόμορφο στρώμα. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να πήξει.

Για το ξύσμα βανίλιας:

Κόβουμε το λοβό της βανίλιας στη μέση, κατά μήκος, διατηρώντας άθικτή την άκρη του, έτσι ώστε να μείνουν ενωμένα τα δύο μισά. Κρατώντας την άκρη του, τρίβουμε το κλωνάρι, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.

Για τη γέμιση:

Τοποθετούμε το μαλακό τυρί, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε ένα μπολ, και τα χτυπάμε όλα μαζί με το ηλεκτρικό μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Το ρίχνουμε στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα, στην οποία προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να το χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να δούμε το μείγμα μας να παίρνει μία ενιαία μορφή.

Παίρνουμε με το κουτάλι το μείγμα μας και το στρώνουμε πάνω στη βάση μπισκότου, με τη φορά από τις άκρες του ταψιού προς τα μέσα διασφαλίζοντας ότι η επιφάνεια του γλυκού μας δεν έχει φυσαλίδες. Ομαλοποιούμε την κρέμα μας, με την πίσω πλευρά του κουταλιού, ή με μία σπάτουλα.

Το αφήνουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.

Για το topping:

Βγάζουμε το γλυκό μας από το ψυγείο, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Τοποθετούμε τη φόρμα μας πάνω σε ένα κουτί κονσέρβας. Στη συνέχεια, σπρώχνουμε τη φόρμα προς τα κάτω, μαλακά και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε το γλυκό μας να «γλιστρήσει» στην πιατέλα σερβιρίσματος, αφαιρώντας το χαρτί που λειτουργούσε ως επένδυση και τη βάση.

Πολτοποιούμε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ μαζί με την ζάχαρη άχνη και 1 κ.γ. νερό και στη συνέχεια σουρώνουμε. Τέλος, κάνουμε μία στοίβα με τις υπόλοιπες φράουλες πάνω στο γλυκό μας και το περιχύνουμε με το σιρόπι μας.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βανίλια (φρέσκια) Βούτυρο Ζάχαρη (άχνη) Κρέμα γάλακτος Μπισκότο Τυρί κρέμα Φράουλες

Σχετικές Συνταγές