Γλυκιά πουτίγκα ρυζιού με βανίλια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Glikia poutigka riziou me vanilia

Υλικά

  • ½ κούπα ρύζι λευκό μακρύκοκκο
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος light
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο 
  • ¼ κούπας ζάχαρη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C.

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Σουρώνουμε και το βάζουμε κάτω από το νερό της βρύσης να παγώσει. Το αφήνουμε να στεγνώσει.

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα, την κρέμα, το ξύσμα και την κανέλα. Μόλις φουσκώσει, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε στο μείγμα το βούτυρο τ. Κερκύρας και τη ζάχαρη, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι στο μείγμα, ανακατεύουμε και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα πυρέξ.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Στα 45 λεπτά ανοίγουμε και ανακατεύουμε το μείγμα στο πυρέξ.

Σερβίρουμε την πουτίγκα ζεστή.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βανίλια (εκχύλισμα) Βούτυρο Γάλα Ζάχαρη Κανέλα Κρέμα γάλακτος (light) Πορτοκάλι (ξύσμα) Ρύζι (μακρύκοκκο)

Σχετικές Συνταγές