Ομελέτα φούρνου με ζαμπόν, κατσικίσιο τυρί και λαχανικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Omeleta fournou me zampon katsikisio tiri kai laxanika

Υλικά

  • 5 αβγά
  • ½ φλ. γάλα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 φλ. κρουτόν
  • ¼ φλ. ζαμπόν, κομμένο
  • ½ φλ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο
  • ¼ φλ. ψητή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • ¼ φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (το πράσινο μέρος μόνο)

Διαδικασία

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αβγά, το γάλα, τη μουστάρδα Dijon και χτυπάμε ελαφρά με σύρμα.

Προσθέτουμε τα κρουτόν, το ζαμπόν, το 1/2 τυρί, τις μισές πιπεριές και το 1/2 κρεμμυδάκι.

Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών σε ένα λαδωμένο τετράγωνο ταψί, μεσαίου μεγέθους και το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί, την υπόλοιπη πιπεριά και το υπόλοιπο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 20 λεπτά, έως ότου η ομελέτα αρχίζει να ροδίζει.

Ολοκληρώνουμε το ψήσιμο στο γκριλ για περίπου 2 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.

Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, «χαλαρώνουμε» τις άκρες της ομελέτας και την κόβουμε σε φέτες.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Γάλα Ζαμπόν Κρεμμυδάκια φρέσκα Κρουτόν Μουστάρδα (Ντιζόν) Πιπεριά (κόκκινη) Τυρί (κατσικίσιο)

Σχετικές Συνταγές