Λαβράκι στην κατσαρόλα με ζωμό και λαχανικά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά
- 1+1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ¾ κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κ.σ. φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη
- ½ κ.γ. λιωμένο κόκκινο πιπέρι
- 5 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
- ¾ κούπας λευκό ξηρό κρασί
- ½ κούπας φύλλα βασιλικού
- 1 κ.σ. κάπαρη
- Ελάχιστο αλάτι
- 4 λαβράκια (170 γρ. το καθένα)
- 3 ντοματίνια κομμένα
- 2 κ.γ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 8 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
Διαδικασία
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το κόκκινο πιπέρι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρασί, ¼ κούπας βασιλικό, κάπαρη και 1/8 κ.γ. αλάτι.
Αλατίζουμε ελαφρά τα ψάρια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα ντοματίνια.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 6 λεπτά (ή όσο προτιμάμε), κρατώντας τη φωτιά μέτρια.
Βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με τους χυμούς, προσθέτοντας ¼ κούπας βασιλικό, μαϊντανό, μαύρο πιπέρι και ελιές.
Ραίνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι
Βασιλικός
Ελαιόλαδο
Ελιές (Πράσινες)
Κάπαρη
Κρασί (λευκό)
Κρεμμύδι
Λαβράκια
Μαϊντανός
Ντοματίνια
Πιπέρι (Κόκκινο)
Πιπέρι (Μαύρο)
Ρίγανη (φρέσκια)
Σκόρδο