Λαβράκι στην κατσαρόλα με ζωμό και λαχανικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Lavraki stin katsarola me zomo kai laxanika

Υλικά

  • 1+1 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • ¾ κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη
  • ½ κ.γ. λιωμένο κόκκινο πιπέρι
  • 5 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
  • ¾ κούπας λευκό ξηρό κρασί
  • ½ κούπας φύλλα βασιλικού
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 4 λαβράκια (170 γρ. το καθένα)
  • 3 ντοματίνια κομμένα
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 8 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση

Διαδικασία

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το κόκκινο πιπέρι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε το κρασί, ¼ κούπας βασιλικό, κάπαρη και 1/8 κ.γ. αλάτι.

Αλατίζουμε ελαφρά τα ψάρια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα ντοματίνια.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 6 λεπτά (ή όσο προτιμάμε), κρατώντας τη φωτιά μέτρια.

Βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με τους χυμούς, προσθέτοντας ¼ κούπας βασιλικό, μαϊντανό, μαύρο πιπέρι και ελιές.

Ραίνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
 

Σχετικές Συνταγές