Ταρτάκια σε φύλλο κρούστας με φέτα, λαχανικά και σαλάμι αέρος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Tartakia se fyllo kroustas me feta laxanika kai salami aeros

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας, ξεπαγωμένο
  • 80 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 μικρό κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 φέτες σαλάμι αέρος, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/3 κούπας μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • Φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και το λαδώνουμε.

Κόβουμε τις άκρες από το φύλλο σφολιάτας με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει στρογγυλό και το βάζουμε στο ταψί.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα, τα ντοματίνια, το κολοκυθάκι, το σαλάμι αέρος, τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε.

Απλώνουμε το μείγμα στο φύλλο σφολιάτας αφήνοντας κάποια εκατοστά περιθώριο στην περίμετρο.

Ανασηκώνουμε το φύλλο περιμετρικά και το διπλώνουμε, σχηματίζοντας τείχος γύρω -γύρω.

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Σερβίρουμε με λίγα φύλλα ρόκας.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελιές (Μαύρες) Κολοκυθάκια Ντοματίνια Ρόκα Σαλάμι αέρος Φέτα Φύλλο (σφολιάτας)

Σχετικές Συνταγές