Μανιτάρια γεμιστά με 4 τυριά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
manitaria gemista me 4 tiria

Υλικά

  • 12 μανιτάρια baby bella (μεσαία, περίπου 5 εκ. διάμετρος το καθένα)
  • ½ φλ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ φλ. σπανάκι, χοντροκομμένο
  • ½ φλ. τυρί ρικότα
  • ¼ φλ. κρέμα τυριού, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 2 κ.γ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Αφαιρούμε προσεκτικά τον κορμό των μανιταριών και βάζουμε τους κορμούς και τα καπέλα στην άκρη.

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε τα καπέλα των μανιταριών, με την κορυφή τους να κοιτάζει προς το ταψί. Ψήνουμε για 12-14 λεπτά (μετά δεν κλείνουμε τον φούρνο).

Όσο ψήνονται, ψιλοκόβουμε τους κορμούς των μανιταριών.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τους ψιλοκομμένους κορμούς και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να μαλακώσουν, για δύο περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε στο μάτι, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν τα υλικά. Μόλις είναι έτοιμα, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μέτριο μπολ, βάζουμε τη ρικότα, την κρέμα τυριού, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και τη μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας, αναμιγνύοντας καλά όλα τα υλικά.

Απλώνουμε ίδια ποσότητα μείγματος μέσα στα καπέλα των μανιταριών. Το μείγμα θα προεξέχει.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με τη σκόνη σκόρδου και πασπαλίζουμε κάθε μανιτάρι. 

Ψήνουμε τα μανιτάρια στο φούρνο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κορυφή τους.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Μανιτάρια Μοσχοκάρυδο Μοτσαρέλα Παρμεζάνα Σκόρδο Σκόρδο (σκόνη) Σπανάκι Τυρί (Ricotta) Τυρί κρέμα

Σχετικές Συνταγές