Κλασικά αφράτα Χριστουγεννιάτικα βουτυρένια μπισκότα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 35 μπισκότα
Klasika afrata Christougenniatika boutyrenia mpiskota

Υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αυγό
  • 225γρ βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κυβάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
Προαιρετικά:
  • χρωματιστή ζάχαρη
  • χρωματιστά τρουφάκια
  • ξηροί καρποί
  • ζάχαρη άχνη
 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C. Χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα. Ρίχνουμε το αυγό στο κέντρο του μείγματος και μετά τα κομμάτια του βουτύρου διάσπαρτα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τα χέρια μέχρι να γίνει ζύμη. Καλό είναι να μην ζυμώσουμε για πολλή ώρα, γιατί τα μπισκότα θα βγουν σκληρά. 

Γεμίζουμε το εργαλείο για μπισκότα με τη ζύμη και επιλέγουμε το σχήμα που θέλουμε. Βγάζουμε τα μπισκότα ένα-ένα πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 

Ψήνουμε τα μπισκότα στους 175C για 10-12 λεπτά. Μόλις ψηθούν (δεν τα αφήνουμε να ροδίσουν), τα βγάζουμε και βάζουμε, αν θέλουμε, τη γαρνιτούρα.

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά και τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε μια σχάρα.

 

Σχετικές Συνταγές