Σούπα με κριθαράκι, λαχανικά και μπέικον

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
Soupa me kritharaki lachanika kai mpeikon

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 125 γρ μπέικον, ψιλοκομμένο με ελάχιστο λίπος
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 παστινάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 σέλινο (ραβδί), ψιλοκομμένο
  • 2 μικρά κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
  • 6 κούπες ζωμό βοδινού
  • 400 γρ ντοματάκια σε κύβους
  • 1/3 κούπας κριθαράκι
  • 1/3 κούπας φύλλα μαϊντανού, χοντροκομμένα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι σε μεσαία-υψηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον και τσιγαρίστε τα για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το καρότο, το παστινάκι, το σέλινο και τα κολοκυθάκια. Μαγειρέψτε το μείγμα ανακατεύοντας για 5 λεπτά.

Προσθέστε τον ζωμό και τις ντομάτες, και ανακατέψτε καλά. Φέρτε το μείγμα σε βράσει και μειώστε την φωτιά σε χαμηλή. Καλύψτε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήστε την σούπα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέστε το κριθαράκι και ανακατέψτε. Αφήστε την σούπα να μαγειρευτεί για 12-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι (εάν το επιθυμείτε) και τον μαϊντανό και ανακατέψτε. Σερβίρετε άμεσα.

Σχετικές Συνταγές