Σούπα με ζυμαρικά και αρνίσιο κότσι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 4
Soupa me zymarika kai arnisio kotsi

Υλικά

  • Ελαιόλαδο
  • 2 αρνίσια κότσια, κομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κοτσάνια σέλινου, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 400 γρ ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 4 κούπες ζωμό βοδινού
  • ¾ κούπας ζυμαρικά
  • ¼ κούπας φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 4 ψωμάκια ολικής άλεσης για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ίσα ίσα να καλυφθεί ο πάτος της και ζεσταίνουμε σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.

Προσθέστε τα κομμάτια από αρνίσια κότσια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά αναποδογυρνώντας τα μέχρι να πάρουν χρώμα καφετί.

Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα πιάτο και μειώνουμε τη φωτιά σε μεσαία.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.

Ανεβάζουμε τη φωτιά σε μεσαία προς υψηλή και τοποθετούμε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το ζωμό, τις ντομάτες και 2 κούπες νερό και φέρνουμε το μείγμα σε βράση.

Μειώνουμε πάλι τη φωτιά, αυτή τη φορά σε χαμηλή, καλύπτουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε το κρέας για 1 ½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσει.

Αφαιρέστε τα κομμάτια κρέας από την κατσαρόλα και τα τεμαχίζουμε

Ανεβάζουμε τη φωτιά και φέρνουμε ξανά τη σούπα σε βράση. Ανακατεύοντας προσθέτουμε τα ζυμαρικά.

Καλύπτουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το τεμαχισμένο κρέας και το βασιλικό.

Γαρνίρουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε τη σούπα σε ρηχά μπολ.

Συνοδεύουμε τη σούπα με ψωμάκια ολικής άλεσης.

Σχετικές Συνταγές