Λιγκουίνι με ντοματίνια δαμάσκηνα και φρέσκο βασιλικό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
Ligkouini me ntomatinia damaskina kai fresko basiliko

Υλικά

  • 1 πακέτο λινγκουίνι
  • 400 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 1 μάτσο βασιλικό φρέσκο
  • 12 αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα στην μέση
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4½ φλιτζάνια νερό
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Ρίχνουμε σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα το νερό, τα ντοματίνια, τα δαμάσκηνα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπούκοβο, τον βασιλικό, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, και τα λιγκουίνι. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά ώστε να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. Βράζουμε για περίπου 7 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βασιλικός Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Ελαιόλαδο Ζυμαρικό (Linguine - Λιγκουίνι) Κρεμμύδι Μπούκοβο Ντοματίνια Παρμεζάνα Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές