Αλμυρό κέικ με δαμάσκηνα φέτα και λιαστή ντομάτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Almyro keik me damaskina feta kai liasti ntomata

Υλικά

  • 2 φλ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αβγά
  • 1 ½  φλ. τσ. φέτα, σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 12 αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • ½ φλ. τσ. γάλα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • Αλάτι, πιπέρι 

Διαδικασία

Ανάβουμε το φούρνο στους 180°C.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το γάλα.

Προσθέτουμε το μίγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά, να ενωθεί καλά.

Προσθέτουμε τη φέτα, τα δαμάσκηνα, την λιαστή ντομάτα και ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλι.

Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

Σχετικές Συνταγές