Φιλέτα γλώσσας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
Fileta glossas

Υλικά

  • 6 φιλέτα γλώσσας, χωρίς κόκαλα και χωρίς πέτσα
  • Χοντρό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ½ κούπα αλεύρι
  • 10 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 3 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • ½ λεμόνι, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Μαρινάρετε τα φιλέτα και από τις 2 πλευρές με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε τις 4 κ.σ. βούτυρο σε μεσαία-υψηλή φωτιά. Δουλεύοντας σε δόσεις περάστε τα φιλέτα από το αλεύρι, τινάζοντας τυχόν παραπάνω, και τηγανίστε τα για περίπου 6 λεπτά, γυρνώντας τα μόνο μια φορά μέχρι να πάρουν καφετί χρώμα και οι 2 πλευρές. Μόλις τα τηγανίσετε, σερβίρετε τα στα πιάτα και ραντίστε τα με τον μαϊντανό.

Με χαρτί κουζίνας καθαρίστε το τηγάνι και επιστρέψτε το στην φωτιά. Τοποθετήστε το υπολειπόμενο βούτυρο στο τηγάνι και λιώστε το μέχρι να πάρει χρώμα καφέ. Προσθέστε και τις φέτες λεμονιού και ζεστάνετε τες. Μόλις ζεσταθούν μοιράστε τις φέτες στα πιάτα, μαζί με τον ζωμό, και σερβίρετε άμεσα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλάτι (χοντρό) Αλεύρι Βούτυρο Βούτυρο (ανάλατο) Γλώσσα (ψάρι) Λεμόνια Μαϊντανός Πιπέρι (Μαύρο)

Σχετικές Συνταγές