Γεμιστά μανιτάρια με μους από δαμάσκηνα, κουκουνάρι και γραβιέρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Gemista manitaria me mous apo damaskina koukounari kai grabiera

Υλικά

  • 10 μεγάλα λευκά μανιτάρια

Για τη μους:

  • 100 γρ. κουκουνάρι
  • 15 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 200 γρ. μίγμα τριμμένων τυριών με γραβιέρα
  • 1 φλ.τσ. φρυγανιά
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ.τσ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε τα ποδαράκια και κρατάμε τα κεφάλια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε τα μανιτάρια. Αλατίζουμε ελαφρά και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Βάζουμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά για τη μους και δουλεύουμε,  χωρίς να γίνει το μίγμα σαν αλοιφή.

Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα, μοιράζουμε τη μους επάνω στο καθένα.

Ανάβουμε το γκριλ και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρό καφετί χρώμα, για 3-4 λεπτά. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βασιλικός Γραβιέρα Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Κουκουνάρι Μαϊντανός Σκόρδο Φρυγανιά τριμμένη

Σχετικές Συνταγές