Καλοκαιρινό burger με αβοκάντο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12

Υλικά
- 1 φύλλο κρούστας, ξεπαγωμένο
- 225 γρ μοσχαρίσιου κιμά
- ¼ κούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 15 κυβάκια αβοκάντο
- Κέτσαπ
- Μουστάρδα
Διαδικασία
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο C. Στην συνέχεια ανοίξτε το φύλλο, κόψτε 12 κύκλους των 5 cm, τοποθετήστε τα σε μια λαδόκολλα και ψήστε τα για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Ενώ μαγειρεύετε το φύλλο ανακατέψτε τον κιμά με τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και δημιουργήστε 12 κεφτεδάκια των 2,5 cm. Με το χέρι σας πιέστε ένα κύβο αβοκάντο σε κάθε κεφτεδάκι και τηγανίστε τα για 5 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί από όλες τις πλευρές το κεφτεδάκι.
Με ένα μαχαίρι κόψτε τα “ψωμάκια” που φτιάξατε στην μέση, τοποθετήστε τα κεφτεδάκια και γαρνίρετε με τα επιθυμητά καρυκεύματα.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβοκάντο
Αλάτι
Αλάτι (ψιλό)
Κέτσαπ
Κιμάς
Κιμάς (μοσχαρίσιος)
Κόλιανδρος
Μουστάρδα
Μουστάρδα (Ντιζόν)
Πιπέρι (Μαύρο)
Σκόρδο
Φύλλο (κρούστας)