Καραβάκι κολοκύθας με λαχανικά και τυρί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Karabaki kolokythas me lachanika kai tyri

Υλικά

  • 2 κολοκυθάκια κομμένα στη μέση κάθετα
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
  • 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • ¼ κούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/3 κούπας τυρί mozzarella, τριμμένο

Διαδικασία

Καθαρίστε το κέντρο από τα κολοκυθάκια, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα καραβάκι/πιατέλα (με μια κουτάλα-παγωτού-καθαρίστε τους σπόρους και λίγο από τα κολοκυθάκια, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα κενό κατάλληλο για γέμισμα, διατηρήστε όμως το κομμάτι κολοκύθας που αφαιρείτε) και προθερμάνετε μια γκριλιέρα σε μεσαία-υψηλή φωτιά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά ζεστάνετε την 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε για 5 λεπτά.

Προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε για 1 λεπτό.

Προσθέστε τις υπολειπόμενες 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια (που αφαιρέσατε με την κουτάλα).

Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήστε τα λαχανικά να μαγειρευτούν για 8 λεπτά.

Προσθέστε τις ντομάτες ανακατεύοντας και μαγειρέψτε το μείγμα για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει παχύρευστο.

Με μια ξύλινη κουτάλα προσθέστε ανακατεύοντας το μαϊντανό και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.

Γεμίστε τα “καραβάκια” από κολοκυθάκια που φτιάξατε με το μείγμα, πασπαλίστε το τυρί και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να έχουν μαλακώσει ελάχιστα τα κολοκυθάκια.

Σχετικές Συνταγές