Ψητό κοτόπουλο μαριναρισμένο σε μπαχαρικά και δαμάσκηνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Psito kotopoulo marinarismeno se mpacharika kai damaskina

Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα λιωμένα
  • 2 σκ.σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1κ.γ.μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
  • 1 κ.γ. σκόνη κόλιαντρου
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι 

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί με το φιλέτο κοτόπουλο. Μαρινάρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 20 λεπτά

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Ελαιόλαδο Κάρυ Κόλιανδρος Κοτόπουλο (φιλέτο) Κύμινο Μπαχάρι Πάπρικα (γλυκιά) Σκόρδο Τζίντζερ

Σχετικές Συνταγές