Χτένια με πικάντικη σάλτσα μάνγκο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Chtenia me pikantiki saltsa mangko

Υλικά

  • 12 χτένια, μεγάλου μεγέθους
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • 1/4 –  ½ κ.γ. πολτοποιημένους σπόρους κόκκινης πιπεριάς
  • ½ κούπα χυμό ανανά
  • ¼ κούπας τσάτνεϊ μάνγκο
  • 2 κούπες ρύζι μπασμάτι, μαγειρεμένο και ζεστό
  • Φρέσκο κόλιανδρο, πολτοποιημένο

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία-υψηλή φωτιά μαγειρέψτε τα χτένια με το λάδιγια 1 ½-2 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν. Αφαιρέστε τα χτένια από το τηγάνι και διατηρήστε τα ζεστά.

Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίστε το σκόρδο. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πιπεριά και μαγειρέψτε τα για 1 λεπτό ακόμα. Ανακατεύοντας προσθέστε τον χυμό ανανά. Φέρτε το μείγμα σε βράση και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι ο ζωμός να μειωθεί στο μισό. Απομακρύνετε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέστε το τσάτνεϊ και τα χτένια, ανακατεύοντας μέχρι να ομοιοποιηθεί το μείγμα. Σερβίρετε με το ρύζι και γαρνίρετε με τον κόλιανδρο.

Σχετικές Συνταγές