Γαρίδες με καρύδα και σάλτσα ανανά-κόλιανδρο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
Garides me karyda kai saltsa anana koliandro

Υλικά

  • 1/3 κούπας καρύδα, κομμένη σε λωρίδες & ψημένη
  • ¾ κούπας Panko ή τριμμένες φρυγανιές
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ¼ κούπας αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3 ασπράδια αυγού
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας
  • 12 γαρίδες, μεγάλες, καθαρισμένες αλλά με την ουρά
  • 225 γρ ανανά, χοντροκομμένο
  • 1 κ.γ. σάλτσα καυτερού σκόρδου
  • ¼ κούπας φύλλα κόλιανδρου
     

Διαδικασία

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230ο  C.

Τοποθετήστε τα κομμάτια καρύδας σε ένα μπλέντερ και ψιλοκόψτε τα. Ανακατεύοντας προσθέστε το Panco και το αλάτι και πιπέρι που επιθυμείτε στο μείγμα. Σε μια ρηχή λεκάνη τοποθετήστε το αλεύρι.

Σε μια λεκάνη μεσαίου μεγέθους χτυπήστε τα ασπράδια αυγών μέχρι να γίνουν αφρώδες και στη συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα ανακατέψτε το εκχύλισμα καρύδας.

Πάρτε μία μία τις γαρίδες από την ουρά και αρχικά καλύψτε όλες τις πλευρές τους με αλεύρι. Εν συνεχεία βουτήξτε τες στο μείγμα αυγού, και τέλος στο μείγμα Panco. Τοποθετήστε όλες τις γαρίδες σε μια σχάρα και ψήστε τες για 8-10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να πάρουν χρώμα χρυσαφένιο εξωτερικά.

Όσο οι γαρίδες ψήνονται στο μπλέντερ τοποθετήστε τον ανανά, το σκόρδο και το κόλιανδρο και χτυπήστε τα μέχρι να ψιλοκοπούν όλα τα υλικά. Γαρνίρετε το μείγμα αυτό με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε τις γαρίδες συνοδευόμενες από την σάλτσα ανανά σε ένα μπολ.

Σχετικές Συνταγές