Ζυμαρικά Fettuccine με λουκάνικο, ντομάτα και ρόκα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Zymarika Fettuccine me loukaniko ntomata kai roka

Υλικά

  • 1 πακέτο φρέσκα ζυμαρικά Fettuccine (περίπου 255 γρ)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 170 gr λουκάνικο γαλοπούλας
  • 2 κ.γ. σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 470 γρ ντοματάκια
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
  • 3 κούπες φύλλα ρόκας (μικρά)
  • 56 γρ τυρί Pecorino, τριμμένο

Διαδικασία

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχών μαγειρικά λίπη. Στραγγίστε με ένα σουρωτήρι και διατηρήστε τα 2/3 κούπας από τον ζωμό.

Ενώ μαγειρεύονται τα ζυμαρικά, ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία-υψηλή φωτιά. Αφαιρέστε το περίβλημα από το λουκάνικο. Σπάστε το λουκάνικο σε κομματακια και προσθέστε το στο τηγάνι. Μαγειρέψτε το για 3 λεπτά ή μέχρι να γίνει ελαφρώς καφέ, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να θρυμματιστεί το λουκάνικο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε το για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέστε τα ντοματάκια και το πιπέρι. Κλείστε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήστε το μείγμα να μαγειρευτεί για 2 λεπτά.

Με μια ξύλινη κουτάλα πολτοποιήστε τα ντοματάκια. Ξανακλείστε το τηγάνι με ένα καπάκι, μειώστε την φωτιά σε χαμηλή και αφήστε το μείγμα να μαγειρευτεί για 3 λεπτά.  Βγάλτε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέστε τα ζυμαρικά, τον ζωμό και την ρόκα. Ανακατέψτε καλά, ραντίστε με το τυρί και σερβίρετε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελαιόλαδο Ζυμαρικό (Fettuccine) Λουκάνικα Λουκάνικο (γαλοπούλας) Ντομάτες Ντοματίνια Πεκορίνο (Αμφιλοχίας) Πιπέρι (Μαύρο) Ρόκα Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές