Λαζάνια με σπανάκι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Lazania me spanaki

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο (15 ml)
  • 400 γρ κατεψυγμένο σπανάκι 
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 800 γρ ντομάτα κονκασέ
  • 1 ½ κούπες νερό
  • 2 φλ. τυρί cottage (χαμηλά λιπαρά-μη λιπάρα)
  • 225 γρ αποβουτυρωμένη μοτσαρέλα, σε φέτες 
  • ¼ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • ½ φλ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 αβγό
  • 225 γρ ζυμαρικά λαζάνια

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C.

Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο, το σπανάκι, το κρεμμύδι, τη ρίγανη και το βασιλικό.

Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το νερό, το σκόρδο και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέβουμε το τυρί cottage, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το αβγό.

Τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα σάλτσας (ντοματοπελτέ-σπανάκι) σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Τοποθετούμε 4 λαζάνια (μη μαγειρεμένα) και απο πάνω τοποθετούμε άλλη μια στρώση σάλτσας.

Προσθέτουμε ακόμα 4 λαζάνια.

Στην συνέχεια τοποθετούμε ½ στρωση απο τα τυριά και μιση στρώση σάλτσα.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η σάλτσα. Η τελευταία στρώση πρέπει να ειναι σάλτσα.

Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά.

Αφήνουμε στην άκρη  για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές