Σκορδομακάρονα με ντομάτα και βασιλικό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 3
Skordomakarona me ntomata kai basiliko

Υλικά

  • 3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 5 κούπες ντομάτες, κομμένες (περίπου 1 κιλό)
  • 350 γρ ζυμαρικά κοχύλια
  • 1/3 κούπας φρέσκο βασιλικό
  • ¼ κούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο (περίπου 30 γρ)
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχόν μαγειρικά λίπη.

Σε μαγειρικό σκεύος (τύπου γάστρα) ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μεσαία-υψηλή φωτιά.

Προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε για 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε τες για 2 λεπτά ή μεχρί να έχουν ζεσταθεί καλά, μην ξεχνάτε να ανακατεύετε συχνά.

Προσθέστε τα ζυμαρικά, το βασιλικό, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατέψτε μέχρι να ομοιοποιηθεί η σάλτσα με τα ζυμαρικά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλάτι (ψιλό) Βασιλικός Ελαιόλαδο Ζυμαρικό Ζυμαρικό (κοχύλι) Μακαρόνια Ντομάτες Παρμεζάνα Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές