Κριθαράκι με φέτα και σάλτσα vinaigrette

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Kritharaki me feta kai saltsa vinaigrette

Υλικά

  • 1 κούπα κριθαράκι χοντρό (περίπου 225 γρ)
  • 2 κούπες σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα λιαστές ντομάτες κομμένες και μαριναρισμένες σε λάδι, στραγγισμέννες
  • 3 κ.σ. καθαρισμένες και κομμένες ελιές Καλαμάτας
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 βάζο μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας, αστράγγιστες (περίπου 170 γρ)
  • ¾ κούπας τυρί Φέτα, σε τρίμματα (περίπου 85 γρ)

Διαδικασία

Μαγειρέψτε το κριθαράκι βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχών μαγειρικά λίπη. Στραγγίστε το κριθαράκι και ξεπλύντε το με καθαρό κρύο νερό. Ανακατέψτε σε μια μεγάλη λεκάνη το κριθαράκι με το σπανάκι, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, το πιπέρι και το αλάτι.

Στραγγίστε τις αγκινάρες, κρατήστε  το μαρινάρισμα και χοντροκόψτε τες.  Στο μείγμα με το κριθαράκι προσθέστε τις αγκινάρες, το μαρινάρισμα των αγκινάρων και ½ κούπα τυρί φέτα. Ανακατέψτε μαλακά μέχρι να ομοιοποιηθεί το μείγμα. Μόλις σερβίρετε μπορείτε να γαρνίρετε με το υπόλοιπο τυρί φέτας.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αγκινάρες Αλάτι Αλάτι (ψιλό) Ελιές Ελιές (Καλαμάτας) Κριθαράκι (χοντρό) Λιαστές ντομάτες Πιπέρι (Μαύρο) Σπανάκι Φέτα

Σχετικές Συνταγές