Γαρίδες καυτερές

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Garides kayteres

Υλικά

  • 226 γρ ζυμαρικά Linguine
  • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 
  • 1 ½ κ.σ. σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 450 γρ γαρίδες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες
  • ¾ κούπας κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι τριμμένο
  • ½ κ.γ. βασιλικό φρέσκο
  • ½ κ.γ. ρίγανη φρέσκια
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 ¾ κούπες πολτοποιημένες ντομάτες
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 400 γρ ντομάτες , κομμένες σε κύβους και στραγγισμένες 

Διαδικασία

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχών μαγειρικά λίπη. Στραγγίστε τα καλά και διατηρήστε τα ζεστά.  

Ενώ μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, ζεστάνετε 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία-υψηλή φωτιά. Προσθέστε 1 ½ κ.γ. σκόρδου και τις γαρίδες, και τσιγαρίστε για 3 λεπτά ή μέχρι να είναι οι γαρίδες έτοιμες. Αφαιρέστε το περιεχόμενο από το τηγάνι και διατηρήστε το ζεστό.

Βάλτε στο τηγάνι το υπολειπόμενο 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Τσιγαρίστε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ανακατεύοντας προσθέστε το υπολειπόμενο σκόρδο, το βασιλικό και τη ρίγανη. Μαγειρέψτε τα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέστε τον ντοματοπελτέ και το χυμό λεμονιού, το αλάτι και τις ντομάτες (κύβους). Μαγειρέψτε το μείγμα αυτό για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μείγμα.

Στο μείγμα αυτό προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε τες για 2 λεπτά ή μέχρι να έχει ζεσταθεί ομοιόμορφα όλο το φαγητό. Σερβίρετε τα ζυμαρικά και  περιχύστε την σάλτσα με τις γαρίδες πάνω από τα ζυμαρικά.

Σημειώσεις: Οι συνταγές Γαρίδες Diavolo συνήθως είναι καυτερές. Μπορείτε να μειώσετε ή να αυξήσετε το κόκκινο πιπέρι ανάλογα με τα γούστα σας. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε γαρίδες μεσαίου μεγέθους.

Σχετικές Συνταγές