Ξιφίας Σικελίας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6
Xifias Sikelias

Υλικά

  • 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • ¼ κούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 900 γρ ξιφία, κομμένα σε φιλέτα 1,5 cm

Διαδικασία

Προθερμάνετε μια γκριλιέρα. Στη συνέχεια ανακατέψτε σε μια μικρή λεκάνη τον χυμό λεμονιού με το αλάτι, μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. Ανακατεύοντας προσθέστε την ρίγανη. Με ένα μίξερ χειρός σιγά σιγά προσθέστε το λάδι και γαρνίρετε με μπόλικο πιπέρι.

Ψήστε τον ξιφία σε υψηλή φωτιά, γυρνώντας τα φιλέτα μόνο μια φόρα μέχρι να ψηθεί τελείως, για περίπου 6-7 λεπτά. Τοποθετήστε τον ξιφία σε μια πιατέλα και τρυπήστε τον με ένα πιρούνι σε πολλαπλά σημεία έτσι ώστε να τον ραντίσετε με την σάλτσα και αυτή να εισχωρήσει στο ψάρι.

Σερβίρετε άμεσα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλάτι (χοντρό) Αλάτι (ψιλό) Ελαιόλαδο Λεμόνια Λεμόνια (χυμός) Ξιφίας Πιπέρι (Μαύρο) Ρίγανη Ρίγανη (φρέσκια)

Σχετικές Συνταγές