Χοιρινή πανσέτα με σπιτική bbq σάλτσα από δαμάσκηνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Choirini panseta me spitiki bbq saltsa apo damaskina

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινή πανσέτα χωρίς δέρμα και κόκκαλο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 20 αποξηραμένα δαμάσκηνα 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού, κοφτό, κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξύδι
  • 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο

Διαδικασία

Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρόλι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. Αν θέλετε η σάλτσα να γίνει πιο πηχτή, αφήστε τη λίγο περισσότερο στη φωτιά. Περάστε την σάλτσα από ένα multi και σουρώστε. Μαρινάρετε την πανσέτα στη σάλτσα bbq για 24 ώρες και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Worcestershire Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Ζάχαρη (καστανή) Κρεμμύδι Πανσέτα Πιπέρι (Κόκκινο) Σκόρδο Ταμπάσκο

Σχετικές Συνταγές