Καπνιστός σολομός με αυγά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
Kapnistos solomos me ayga

Υλικά

  • 110 γρ καπνιστός σολομός, κομμένο σε φέτες
  • 12 αυγά
  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι, φρεστοτριμμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 12-15 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες.

Διαδικασία

Κρατήστε 2 φέτες σολομού στην άκρη για γαρνίρισμα και κόψτε τον υπόλοιπο σολομό σε πολυ μικρες φέτες. Σε μια λεκάνη με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε τα αυγά και την κρέμα. Προσθέστε την μισή ποσότητα των κομμένων κρεμμυδιών και ραντίστε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι.

Σε μεσαία φωτιά βάλτε να ζεσταθεί ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε τα αυγά. Με μια ξύλινη κουτάλα αρχίστε να ανακατεύετε/χτυπάτε τα αυγά. Προσοχη μην παραψήσετε τα αυγά θα πρέπει να γίνουν μια υγρή μάζα. Μόλις τα αυγά είναι έτοιμα προσθέστε τον κομμένο σωλομό. Απομακρύνετε το τηγάνι απο την φώτια και τοποθτήστε το σε έναν πυροστάτη. Γαρνίρετε τα αυγά με το υπολοιπόμενο σωλομό και σερβίρετε τα άμεσα, ζεστα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλάτι (ψιλό) Βούτυρο Κρέμα γάλακτος Κρεμμυδάκια φρέσκα Πιπέρι (Μαύρο) Σολομός Σολομός (καπνιστός)

Σχετικές Συνταγές