Αβγά με βοδινό κιμά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Ayga Me Bodino Kima

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 225 γρ κιμάς βοδινός, σε κύβους και μαγειρεμένος
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη (εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε κόκκινη ή πορτοκαλί)
  • 2 πατάτες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες και τριμμένες 
  • 4 κ.σ. βούτυρο 
  • 4 μεγάλα αβγά 
  • Χοντρό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • 56 γρ τυρί cheddar κομμένο σε 4 φέτες 

Διαδικασία

Τοποθετήστε το λάδι σε ένα μεσαίο τηγάνι και ζεστάνετε το σε υψηλή φωτιά.

Προσθέστε τον κιμά και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να βγει λίγος ζωμός και αρχίζει να παίρνει χρώμα καφέ (περίπου για 3 λεπτά). Ανακατεύοντας προσθέστε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τις πατάτες.

Μόλις ανακατευτούν τα υλικά, μαγειρέψτε το μείγμα, χωρίς να ανακατεύετε, μέχρι να πάρει χρώμα καφέ και τραγανό στο πάτο του τηγανιού (περίπου 6 λεπτά).

Συνεχίστε το μαγείρεμα γυρνώντας τον κιμά μέχρι να πάρει καφέ χρώμα σε όλες τις πλευρές (περίπου για 15 λεπτά). 

Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι λιώστε το βούτυρο.

Τηγανίστε τα αυγά (μάτια) και γαρνίρετε τα με το αλάτι και το πιπέρι.

Τοποθετήστε τις φέτες τυριού στον κιμά, μειώστε την φωτιά και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να λιώσει το τυρί (περίπου για 1 λεπτό).

Σερβίρετε και γαρνίρετε την κάθε μερίδα με ένα τηγανιτό αυγό. 

 

Σχετικές Συνταγές