Χταπόδι στιφάδο με δαμάσκηνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
Chtapodi stifado me damaskina

Υλικά

  • 400 γρ. κρεμμύδια κοκκάρια 
  • 15 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 1 μέτριο χταπόδι 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 300 ml κόκκινο κρασί
  • 3 φύλλα δάφνη 
  • 10 κόκκοι μαύρο πιπέρι 
  • 1 κόκκος μπαχάρι 
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • 1 αστεροειδές γλυκάνισο 
  • 4 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. παλαιωμένο ξύδι  
  • αλάτι

Διαδικασία

Ζεματίζετε τα κοκκάρια και στη συνέχεια τα καθαρίζετε προσεκτικά.

Καθαρίζετε και κόβετε ένα μέτριο χταπόδι. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το χταπόδι  με λίγο ελαιόλαδο Τα σβήνετε με το κρασί και το ξύδι.

Προσθέτετε το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, τον πελτέ, τα δαμάσκηνα, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι, το αστεροειδές γλυκάνισο και τις τομάτες.

Σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι του και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 1-1 1/2 ώρες περίπου. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Γλυκάνισος Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Κρασί (κόκκινο) Κρεμμύδι Ντομάτες Ντοματοπελτές Πιπέρι (Μαύρο) Φυλλα δάφνης Χταπόδι

Σχετικές Συνταγές