Κρεμμυδοτυρόπιτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Kremmydotyropita

Υλικά

  • 4 φύλλα χωριάτικα
  • 5 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα όπως στη χωριάτικη
  • 4 πράσα (μόνο το λευκό μέρος) κομμένα σε ροδέλες
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 300 γρ. φέτα τριμμένη
  • 4 αβγά
  • λάδι για το άλειμμα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα με αλάτι, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Κατεβάζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα από τη φωτιά και τα ανακατεύουμε καλά με τα τυριά, τα αβγά και το πιπέρι.

Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα, φροντίζοντας να αλείψουμε καλά το καθένα με λάδι.

Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία λαδώνουμε επίσης.

Ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό, τη χαράζουμε και την ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Γραβιέρα Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Πιπέρι (Μαύρο) Πράσα Φέτα Φύλλο (χωριάτικο)

Σχετικές Συνταγές